"På jakt etter turøyeblikkene"

20180417_111804(1).jpg

Mina Floriana (a.k.a. den snille sjørøveren)

Mina (3,5 år) er 17 kg med reinspikka turglede man bare må bli smittet av. Mina drømmer om å bli en snill sjørøver når hun blir stor, slik som Pippi Langstrømpe. På vår ferd over fjellet møtte vi en voksen dame. Etter litt prat kom det frem at Mina sin store helt er Pippi Langstrømpe. Da svarte damen kontant: Det er nok heller Pippi som bør ha Mina som sin helt! Så tøff er Mina. I alle fall i min verden.

Mina er vann-ansvarlig som innebærer å hente vann i kjelen til primusen ved nærmeste vann eller bekk. En jobb som utføres med største glede og dedikasjon. I tillegg er hun utpekt som navigasjonsansvarlig under opplæring.

Mina er veldig glad i å spise sjokolade, godteri, potetgull, havregrøt, drytech type Real Turmat - pasta bolognese eller pasta i tomatsaus og spekemat på tur. Mina er ikke spesielt glad i å ha på seg den sorte parkdressen sin som er vindtett og derfor må brukes ganske mye på fjellet. Hun har også et ganske annstregt forhold til det å ha på seg votter.

Må ha med på tur: Dukken Laura, prinsessekit, bok, Elsa kjole, rosa neglelakk og smukk (også kjent som tutte)

Høyeste fjell: Glittertind: 2465 moh

Er trolig den yngste personen til å ha gått opp Snøhetta for egen maskin uten hjelp fra andre. Mandag 3 september 2018, klokken 12.00 stod Mina på toppen av Snøhetta sammen med Daddy som hun gikk sammen med.


20180409_123744.jpg

og meg (a.k.a. Daddy)

Daddy er en fjellets mann på 36 år. Han tiltrekkes av fjellets storslagenhet og mektige vesen. Å lytte til fjellet og innordne seg deretter, ikke prøve å vinne over henne. Daddy liker aller best litt tøffe turer over lengre perioder. Da finner han hverdagen i naturen og den gode langtur følelsen.

Daddy kan kanskje fremstå som litt hard på utsiden, men ikke la deg lure. Myk som smør på innsiden gjør at Daddy smelter når Mina trykker på sjarmørknappen. 

Daddy har blitt tildelt rollen som sherpa og kokk av Mina. Han drømmer om å bli eventyrer på fulltid når han blir stor.  Helten til Daddy er Mina.

Favoritt drytech: Real turmat pulled pork eller Real Turmat Storfegryte

Må ha med på tur: En god bok (selv om den ofte bare blir liggende), godteri

Høyeste fjell: Jbel Toubkal, Marokko, høyeste fjellet i Nord-Afrika:  4167 moh


FHD0182.JPG

Laura

Laura er ingen hvem som helst. Laura er dukken som har flere feltdøgn enn en gjennomsnittlig soldat i førstegangstjenesten. Hun er Mina sin trofaste turvenn, og når det røyner litt på er Laura et viktig bidrag for å opprettholde turgleden.

Må ha med på tur: Mina!

Høyeste fjell: Glittertind: 2465 moh


FHD0314.JPG

Mamma Kristin

Mamma Kristin skal du få bli bedre kjent med litt senere:)