WP Tyrstyka - fritt oversatt

Juleekspedisjon.jpg
 
 

Jeg oppdrar jenta mi til å bli en skikkelig tøffing

Alexander Read mistet jobben, og bestemte seg for utfordre seg selv i fjellet. Han gikk inn i det ukjente, og på veien ble han ledsaget av hans bare to år gamle datter Mina.

Alle har sine egne måter å håndtere livets motgang på. For den 33 år gamle Alexander, som kommer fra Norge, er reisene deres kuren. Da han mistet jobben, var det naturlig å implementere den mest effektive behandlingen han kjente til, så raskt som mulig. Utfordringene var familieforpliktelsene. På daglig basis tar han seg av å oppdra sin to år gamle datter. I sin situasjon ville mange gi opp på drømmen om tureventyr. Den arbeidsledig pappaen hadde imidlertid en annen visjon. Han bestemte seg for å gjennomføre planen ved hjelp av sin største skatt.

Screenshot_120918_043426_PM.jpg

VEKK FRA SMARTE MOBILER, TV’ER OG SAMFUNNET

Men det var ikke en vanlig reise. Alexander Read elsker ekstreme ekspedisjoner. Det faktum at denne gangen han skulle bli ledsaget av en liten datter, betydde ikke at nordmannen bestemte seg for å legge seg ned. Med kjærligheten for reiser og natur, bestemte pappa, i datterens selskap, å kaste seg bokstavelig talt inn i orkanens øye. Og som du kan se fra andre artikler og bilder publisert (red.anm Mina og meg), blant annet på Instagram hadde Mina ingen innvendinger. Tvert imot. Hun følte seg raskt som en fisk i vannet (eller moskus på fjellet).

Screenshot_120918_043348_PM.jpg

Reisen til de ville og harde hjørner av Norge begynte i mars og har i år vart i fem måneder. I løpet av den tiden krysset Alexander, sammen med sin datter, en stor del av Sør-Norge. Det var mye snø, is og tunge klatreetapper. Mina gikk for egne føtter opp på Snøhetta - den høyeste toppen i Dovrefjell-området, i den sentrale delen av landet.

Som forklart av Read, gav reisen deres en mulighet til å rive seg bort fra virkeligheten og “hverdagsproblemer”. Hun ble også en slags elev av livet. Jenta har holdt ut ekspedisjoner og viste seg å være en veldig lærenem elev. Under eventyrene lærte hun ikke bare å klatre, men også å gjenkjenne fare. Det var også vanlig å bryte opp leiren sammen, til å lage mat sammen. Mina lærte også å fiske.

Screenshot_120918_043313_PM.jpg

DE HAR DET I BLODET

Men Mina har en god læremester. Å forholde seg til vill natur fra en tidlig alder er som en familietradisjon. Alexander har alltid ønsket å tilbringe mest mulig tid ute av huset.

- Jeg har vandret i fjellet så lenge jeg kan huske. Min mor tok meg på slike turer da jeg var liten gutt. På denne måten ble det bygget sterk grunnlag for noe som ble gjenstand for sterk lidenskap - innrømmer Alexander Read, sitert av Daily Mail. "Minas første opplevelse av den typen fant sted da hun bare var fem uker gammel. Hennes mor og jeg tok henne med på fjellet .

Ekspedisjonen de akkurat hadde bestemt seg for, var derfor vanlig for mannen og datteren hans. Alexander innrømmer at for ham og hans slektninger er lignende kontakt med naturen like naturlig som å puste. Selv om han merket at det var en overraskelse for ham at hun var så begeistret for å krysse norske fjell og villmark. På slutten av turen visste hun godt hvordan hun skulle gå på en steinete bakke for å unngå å gli, hun kunne analysere omgivelsene og gjenkjenne farer. Hun advarte selv sin far mot muligheten for snøskred (sic).

EN REISE UTEN MÅL

På tross av at Read er en tøff type som opplever glede og mestring i det ekstreme, må han likevel tilrettelegge for at at datteren har behov for lek og moro. Derfor, i tillegg til den tradisjonelle utstyrslista (telt, soveposer, mat) i bagasjen, var det også et sted for bleier og Minas favoritter - dukker, bamser, bøker av eventyr og prinsesserosa verktøykasse.

Screenshot_120918_043147_PM.jpg

Hvilke planer for fremtiden har denne ekstraordinære duoen?

Selvfølgelig har de tenkt å komme tilbake til stiene så ofte som mulig. De gleder seg også til at laget deres snart vil bli med flere mennesker: Kristin, Alexandra's forlovede og Minas mor, OG et nytt familiemedlem. Kristin er gravid! Selv om hun forventer et barn og er veldig travel, blir hun fra tid til annen også med for å følge de to, samt for å støtte med logistikk. Kort tid etter at familien ble utvidet, håper alle å gå i gang med en familieflukt i de uberørte regionene i Norge. Alexander ønsker at barna skal tilbringe så mye tid i naturen som mulig - i hvert fall til tiden kommer til skolen.