Oj, Og dette gjør dere altså frivillig?!

Oj, Og dette gjør dere altså frivillig?!

Det var kommentaren jeg fikk av en bekjent som hørte at hele familien skulle flytte ut i svigers sin 28 fots store seilbåt fra tidlig 70 tallet. Plassen man dermed har til rådighet får en litt trang ettroms i et bokollektiv til å fremstå som rene palasset. Her bor vi i skrivende stund som følge av at vår tidligere koiehus er revet til nytt hus er oppført. Det skjer dog ikke før til neste år at vi kan flytte inn der, mens seilbåten skal på land senest 1 oktober. Så det blir en spennende høst hva angår bosituasjon! At alt har gått helt knirkefritt ville vært reinspikka løgn. Istedet skal du her få noen situasjoner som vår nye tilværelse kan friste med:

Vårt ringe hjem

Vårt ringe hjem

  • Du må bade når du minst venter det (eller ønsker det) som følge av at avkom har testet hva som kan flyte og ikke flyte i vannet. Tidspunktet er gjerne klokken "passer helt vilt dårlig akkurat nå"

Oslofjorden

Oslofjorden

  • Er du som meg, med 188 cm på en god dag, så stanger du hodet i alt som er, HELE tiden. Hvis noen lurer på hvorfor jeg skjener litt til siden om dagen så er det bare hodet som har fått litt vel mye juling...

20180605_201736_Burst13.jpg
  • Liker du å ha orden hjemme? Vel hos oss er det i alle fall umulig å holde orden. Vi har altså stappet boden full, stablet uante kasser med stæsj på hytta i Valdres, fylt begge bilene, og resten kan man i teorien finne i båten. Det forblir med teorien. Ingenting er der du tror du har det. Er du som meg når det gjelder pakking til langtur så liker du orden i sakene dine. Å kunne hente ned akkurat det du har behov for, teste utstyret og line det opp sammen med alt det andre du har funnet frem fra din ryddige bod. Vel, det kan du bare glemme! Neste ekspedisjon ser ut til å bli den største prøvelsen av dem alle som følge av overnevnte utfordring:)

Laura på dekk!

Laura på dekk!

  • Du har inntatt morgenkaffen og finner plutselig ut at du gjerne skulle kommet deg en tur på do....Som befinner seg på land, etter den lange bryggen, gjennom den låste porten, langsmed bryggene, forbi parkeringsplassen, opp bakken til det lille huset, gjennom den låste dodøren.....

My captain

My captain

  • Du må lage mat i trappen!

FHD0270.JPG

Men det har også sine fordeler med å bo på en seilbåt:

Barneoppdragelse på 1600 høydemeter

Barneoppdragelse på 1600 høydemeter

Små føtter - 120 kilometer i høyfjellet

Små føtter - 120 kilometer i høyfjellet