Påsketur....ingenting er som påsketur

Påsketur....ingenting er som påsketur

Vi har bestilt stålende vær

Vi har bestilt pent vær. Strålende vær faktisk. Forrige ekspedisjonstur var preget av mye vær og vind så nå har Mina og meg bestemt at vi skal heller slite med solkrem i øynene. Det har jommen ikke stått stille siden vi kom hjem fra forrige tureventyr. Vi har fått et barn til, vi har flyttet inn i nytt hus, nominert til Årets Villmarking 2019, holdt vårt første foredrag, gått i samarbeid med å lage barne-TV. Alt sammen veldig stas.

IMG-20181215-WA0001.jpg

Nå får det være nok sivilisasjon for en liten stund. Nå drar vi på jakt etter nye magiske turøyeblikk der oppe i fjellet. Fra 1 april og de neste 20 dagene (isj). Denne gangen har jeg med nytt kamera for å filme til Barne-Tv. Tenkt deg Monsen TV. Bare at Monsen er 3 år, heter Mina, og en god del søtere. Liten avsporing der. Tilbake til turen. Jeg sjekker som vanlig snøforhold og været konstant inn mot avreise. Jeg ringer lokalkjente og forhører meg om utsatte steder på vår ferd og andre hindringer, samt at det faktisk er snø der til å dra pulkene. Det nærmer seg avmarsj

Hvor skal vi gå?

Mandag 1 april kysser vi hadet til mamma Kristin og lillesøster Lilje Olava (2 mnd). Vi drar fra Blestua rett nord for Kongsberg i Buskerud Fylke og setter kursen mot Hordaland fylke og Uppsette, vest for Finse retning Voss. Ca 230 km. Turen går altså gjennom Hardangervidda. Det er ikke første gangen vi går over Hardangervidde, men det er første gang vi går fra denne retningen og fra så langt sør. Tross alt nesten i Kongsberg. vi gleder oss til å oppdage nye flotte fjellområder.

2019-03-26.png

Alt du trenger til langtur i 20 dager på vinteren

Prinsessekitet er lagt frem sammen med bok som Mina har valgt selv. I tillegg har vi med oss prinsessesmykker, kjole og tegnesaker. Det er ifølge Mina stort sett det man trenger for å dra på langtur i 20 dager på vinteren over Hardangervidda. Og godteri og popcorn da. Det er visst også veldig viktig når man skal på tur. Og Laura da. Så da har du pakklisten klar her!

Jotunheimen mars 2018

Jotunheimen mars 2018

Da er det snart klart for den vanskligste delen av det å dra på tureventyr med Mina. Det er på tide å kysse hadet til mamma kristin og lillesøster Lilje Olava.

God påske fra oss til deg (snart da)

Tafjordfjella august 2018

Tafjordfjella august 2018

Vil din familie ha hjelp av Mina og meg?

Vil din familie ha hjelp av Mina og meg?

Noen FAQs og veien videre herfra?

Noen FAQs og veien videre herfra?