Vil din familie ha hjelp av Mina og meg?

Vil din familie ha hjelp av Mina og meg?

Mina og meg hjelper deg og din familie med å realisere deres tureventyr

Om du vil på tur med familien din denne sommeren, men gjerne skulle hatt litt hjelp til å forberede og planlegge for en super tur har du muligheten nå. Mina og meg står til din disposisjon! Vi kan bistå med rutevalg, pakking, tips og triks for liten og stor. Kanskje trenger dere hjelp med alt fra A-Å, eller kanskje bare noen enkelte deler av det å forberede seg til tur? I praksis betyr det at vi gjerne kan komme hjem til deg og leke i kartene sammen eller bistå med selve pakkingen. Vi kan også svare på telefon om det dukker opp umiddelbare spørsmål. Det blir som et bittelite prosjekt for deg og familien din der dere naturligvis bestemmer hva dere ønsker hjelp med. Forhåpentligvis kan vi være til nytte. Vi ønsker å hjelpe én eller to familier som vil på tur. Form og fasong på familien har ingenting å si. To foreldre eller en forelder, ett barn eller ti barn spiller ingen rolle, men vi ønsker å bistå noen som virkelig vil på tur og som opplever terskelen litt vel høy per i dag. Det betyr ikke at du og dere må være helt grønne innen det å dra på tur, men også hvis det er deler av det å dra på tur som du og dere oppriktig vil utforske og lære mer om. Målet er at dere skal få gjennomført deres tureventyr denne sommeren. Enten den turen er over tre uker eller én overnatting i marka.

God planlegging gir bedre turer:

Planleggingen og forberedelsene til våre turer er en sentral del av selve turen, og jeg elsker denne delen av det å dra på tur. God planlegging gjør turene tryggere og bedre. Planleggingen gjør oss i stand til å nyte øyeblikket når vi er på tur fordi vi har kontroll på alt det vi bør ha kontroll over. Det blir lettere å senke skuldrene og gir mentalt overskudd til selve turen her og nå.

Mange gode spørsmål og henvendelser:

Vi får en god del henvendelser om hva slags sovepose du bør velge, hva slags klær stor og liten bør bruke til ulike type turer og forhold, hvordan du kan forberede deg selv og barna for neste tur, hvordan turer kan legges opp og gjennomføres, og hvordan jobbe aktivt med motivasjon, medbestemmelse og eierskap i planleggingen og gjennomføringen av turen. Vi får spørsmål som; hvordan skal jeg pakke for tre-dagers tur med to små barn? Hvordan får jeg jenta mi til å gå selv i stedet for at hun maser om å bli båret av meg? Hvordan bør vi legge opp dagsettappene med tanke på mat, lengde, pauser, lek, flyt på tur? Hva må jeg huske på til første teltovernatting med barna?

Disse, og mange andre gode spørsmål tikker inn. Selv om det finnes mye god informasjon om både turforslag, hvordan å pakke, leker man kan gjøre med barna osv, så er min opplevelse at for flere så er allikevel terskelen for å dra på korte og lange turer med barna litt vel høy. Jeg tenker det er sånn fordi du ikke bare skal lære og praktisere friluftslivets verden, men også kople dette med foreldrerollen på en god måte. For min egen del er det utrolig spennende og motiverende å utforske hva liten og stor kan få til når disse to verdenene braker sammen. Det er en fantastisk arena for å lære mer om meg selv, barna mine, familien vår, friluftslivet, fjellet og alt det andre som hører med det å dra på korte og lange turer med barn. Spennende! Vi vil altså hjelpe deg og din familie med å realisere deres tureventyr.

Noen øvrige rammer for opplegget:

Mina og meg er tilgjengelige mellom 15 Juli og 18 August. Turen deres bør altså ønskes gjennomført litt senere i sommer. Evt kan vi bistå etter 10 september om dere skal på en høsttur.

Vi tar ikke betalt av noe slag

Vi bistår så langt vi selv har kapasitet og mulighet

Du og din familie må bo i stor-Oslo

Send oss en melding til

post@minaogmeg.no med litt info om:

Hvem dere er: (antall store og små + alder)

Hvor dere bor:

Hva dere ønsker hjelp med:

Hva er det dere ønsker at skal skje som følge av at vi hjelper dere?

Når tenker dere å dra på tur?

Er du usikker på om du skal sende inn en melding til oss så er det ingenting å lure på; bare sendt i vei

Stor turhilsen fra Mina og meg

Familien på Ryggjhøe.jpg
Innsamlingsaksjon og turglede for kreftrammede og pårørende

Innsamlingsaksjon og turglede for kreftrammede og pårørende

Påsketur....ingenting er som påsketur

Påsketur....ingenting er som påsketur