Innsamlingsaksjon og turglede for kreftrammede og pårørende

Innsamlingsaksjon og turglede for kreftrammede og pårørende

utågå3.jpg

Et show jeg aldri kommer til å huske

Kristin (min samboer) og jeg står langs Akerselven og venter på at pappa (Martin) skal komme. Det er senvinter og en ganske sur og mørk dag i 2014. Vi skal feire 60 årsdagen til pappa. Han har tatt turen inn fra Asker og vil skal se på et show som vi booket for lenge siden. Han kommer gående sakte langsmed elven. Han kommer nærmere og jeg gjenkjenner umiddelbart det ansiktet som sier at alt er ikke slik det burde være. Og alt var definitivt ikke slik det burde være. Noen timer tidligere fikk han beskjeden om at han ikke kom til å dø med kreften, men av den. Og det ganske snart. Vi satt der inne og prøvde å følge med på showet som utspilte seg foran oss. Paljettkjoler og blinkende lys. Folk så glade ut rundt oss, bestilte mat og drikke, lo og koste seg. Alle, bortsett fra oss ved vårt bord. To helt ulike virkeligheter utspilte seg i samme rom den kvelden. Vår virkelighet, og alle andre sin. Det var som om alt bare var et summende sus rundt meg. Klarte ikke å konsentrere meg om noen verdens ting der jeg satt og skulle ha det hyggelig. Det eneste jeg klarte å se på var pappa.

Daaadyyyy, roper Mina

Noen måneder senere var pappa borte for godt. Etter at min farfar, som jeg kalte Daddy, døde av kreft, begynte jeg å kalle min egen far for Daddy. Nå er også han borte pga kreft og det er derfor at Mina nå kaller meg for Daddy. (du har kanskje lagt merke til det i noen av videofilmene våre?). Så når Mina roper ut navnet mitt der oppe i fjellet; Daaaadyyyyy! så blir jeg minnet på min egen Daddy og sjenker han en varm tanke.

Hver historie er unik og viktig

Min historie om fine pappa er alt annet enn unik. For de fleste av oss er desverre berørt på en eller annen måte ved at vi selv eller andre rundt oss får kreft. Men historien er allikevel unik for meg. For det var min pappa som gikk bort og som jeg så veldig gjerne skulle hatt med videre i livene våre.

Mina vandrer med staven.jpg

Vi skal samarbeide med Kreftforeningen!

Det er med stolthet at jeg kan meddele at Mina og meg skal bistå inn i kreftforeningens arbeid. Målet er at vi skal skape turglede sammen med kreftrammede og pårørende. Vi skal konkretisere enda mer over sommeren, men flere gode ideer og muligheter er allerede luftet og begge parter har en klar intensjon om å få til et samarbeid. Kreftforeningen og vi ser for oss at Mina og meg kan bistå i arbeidet med omsorgsaktiviteter for kreftrammede og pårørende, og godt mulig til Treffpunkt (Kreftforeningen sin aktiviteten for barn og unge som pårørende). Hvor fantastisk er det ikke om vi kan få lov å ta med unge mennesker ut i naturen?! Alt vi samler inn går utelukkende til Kreftforeningen.

Mina og meg titter utover komprimert bilde.jpg

Så hvordan kan du hjelpe?

Mina og meg drar på ny ekspedisjonstur søndag 23 juni 2019. Vi skal gå Hjørundfjorden rundt i flotte Sunnmørsalpene i 22 dager. Ca 120 kilometer skal de små beina til Mina ta henne gjennom vilt og vakkert landskap opp på spisse tinder og gjennom frodige daler. Og nettopp 120 kilometer har vi tenkt skal bli til 120.000 kroner. Yepps! Det tilsvarer 1000 kroner per kilometer eller 1 krone per meter. Fordelt på hver dag blir det snaue 5500 kroner. Det er altså målet vårt folkens! Og jo mer penger vi får inn jo mer turglede kan Mina og meg skape sammen med kreftrammede og pårørende. Og jo mer tiltak kan vi igangsette som vil ha en direkte effekt for de som trenger en hjelpende hånd. For unge og voksne. Mina og meg vil komme med jevnlige oppdateringer underveis på turen vår med hvor mye vi sammen har klart å samle inn. Vi er i løpende kontakt med Kreftforeningen som vil gi oss oppdaterte tall og info. Bli med oss på tureventyr via Instagram @minaogmeg og hjelpe oss med å hjelpe. Se informasjon under:

Her i denne lenken til Facebook kan du gi din støtte til vår innsamlingsaksjon for kreftrammede og pårørende: (NB: Det er helt trygt og opprettet i tett dialog med Kreftforeningen). Du kan også gå til Bidra.no for å gi din støtte.

Eller….

Du kan VIPPSE til 2277, skriv gjerne Mina og meg i kommentarfeltet


Dette her blir så veldig bra og godt å få være med på.


Stor turhilsen fra hele familien Read (og på forhånd tusen takk for ditt bidrag!)

Mina vandrer i fjellet.jpg
Book foredrag: Mina og meg Jakten på magiske turøyeblikk

Book foredrag: Mina og meg Jakten på magiske turøyeblikk

Vil din familie ha hjelp av Mina og meg?

Vil din familie ha hjelp av Mina og meg?