unnamed (7).jpg

Mina og meg

Bli med oss på jakt etter små og store tureventyr


Temaer

Bli med på nærtur med Alexander og Treffpunkt (Kreftforeningen)

Bli med på nærtur med Alexander og Treffpunkt (Kreftforeningen)

TREFFPUNKT Follo - Nærtur med Alexander

Mina og meg samarbeider med Kreftforeningen. Vi samler inn penger, og vi prøver å opplyse. Nå skal jeg få lov til å bidra med noe som jeg kjenner betyr mye for meg. Sammen med Treffpunkt Sagene og Treffpunkt Follo skal jeg være med å tilby nærturer for barn og unge mellom 6 og 16 år der målet er å kople tilbudet enda tettere med friluftslivet og naturen. Jeg håper og tror at naturen kan være en flott arena for den naturlige og viktige samtalen for barna. I tillegg at naturen kan være den lekeplassen den faktisk er der tankene kan få litt fri, barna kan hente inspirasjon, leke og lære med barn i samme situasjon. Jeg legger opp ulike turer fra gang til gang for barna med litt ulike friluftslivstemaer og gjennomfører Treffpunkt sammen med andre frivillige.

Hvem er tilbudet for:

Treffpunkt er for barn og unge mellom 6 og 16 år som har alvorlig sykdom i familien, eller som har opplevd at noen som står dem nær er død. (hentet fra Kreftforeningen sine egne sider. Gå inn HER for å lese videre)

Hensikt:

På Treffpunkt kan barna få et pusterom fra sykdom, men også mulighet til å snakke. Her treffer de andre barn i liknende situasjon som kan skjønne følelser som skyld, angst, uro, sinne og irritasjon, som selv kanskje har hodepine eller vondt i magen.

Dag/dato:

Tirsdag 11 februar 2020

Tid:

17.30 til 19.30 (kom gjerne min femten min før om det er første gangen dere deltar og husk at dere må ha snakket med gruppeleder før oppmøte)

Oppmøtested:

Dagbo, Lysneveien 49, 1400 Ski

Påmelding og spørsmål:

Har du spørsmål eller ønsker å melde barnet ditt på kan du gjøre det ved å sende mail til: treffpunkt.ski@kreftforeningen.no . NB. Det er viktig at dere ikke bare møter opp om det er første gang, men tar kontakt i forkant. Om du ønsker å snakke med Alexander kan du nå ham på post@minaogmeg.no eller tlf: 97594606

Praktisk info:

Vi skal på nærtur med Alexander Read som er eventyrer sammen med datteren sin Mina (4). Alexander kommer alene og har ikke med Mina denne dagen. Vi skal være ute hele tiden vi er sammen (2 timer totalt). Forbered barna på at de skal gå litt lengre enn de vanligvis gjør. Alexander vil benytte første Treffpunkt han deltar på til å bli bedre kjent med barna og høre om det er noen saker og ting om friluftslivet de ønsker å lære mer om til de kommende turene. I tillegg vil Alexander gjennomføre en liten samtale med barna.

Alle frivillige som deltar har signert taushetserklæring og politiattest. Bilder som blir tatt på tur vil ikke inkludere ansikt av barna slik at de forblir anonyme. Dette er viktig for oss. Treffpunkt er for barna og voksne har ikke anledning til å være med barna.

Turen består av følgende deler:

  1. Kort bli-kjent-runde ved oppmøtested (Dagbo)

  2. Ut på tur 😊

    • Vi begynner med en kort tur i skogen (ca 30-45 minutter)

    • Lage bål

    • Så fyrer vi opp bål (Alexander vil vise oss hvordan vi kan lage ulike bål med ulike hjelpemidler) og griller pølser og drikker kakao

    • Alexander har med frysetørket turmat (drytech) han bruker på langturene sine som alle kan få smake på om de vil.

  3. Samtale rundt bålet (Alexander leder samtalerunden)

  4. Vi går den korte turen tilbake til Dagbo

SLUTT

Møt opp med (ferdig påkledd):

  • Varme votter som tåler lek ute i naturen

  • Varm lue (vi har med noen ekstra om det trengs)

  • Vintersko (ikke gummistøvler)

  • Ullsokker

  • Jakke/bukse til tur og lek ute

Ta med: (ha i sekk om dere har)

  • Ekstra mellomlag (ullgenser)

  • Drikkeflaske med vann (i sekken)

  • Turkopp til kakao (vi ordner om du ikke har med)

  • Sitteunderlag (om du har så putt i egen sekk, vi tar også med ekstra)

  • Plast/turskje om du har

  • Hodelykt (vi har noen så vi klarer oss uansett, men greit at de som har tar med)

Om du ikke har sekk til overnevnte saker tar dere det bare med så bærer Alexander😊

IMG_20190826_194543871_BURST000_COVER_TOP.jpg

Litt om Alexander og hans rolle inn i Treffpunkt:

Alexander er frivillig i Kreftforeningen. Han er også på turer med datteren sin Mina (4 år) i den norske fjellheimen året rundt. Duen er kåret til Årets Villmarking i 2019 og kaller seg Mina og meg. De drar på lange turer opp mot to mnd av gangen, men dyrker også nærturer sammen med resten av familien (mamma Kristin og lillesøster Lilje Olava) i Oslo. Alexander har et samarbeid med Kreftforeningen, og ønsker å bruke deler av sin tid og erfaring med friluftslivet og ekspedisjonsturer med barn inn i arbeidet med Kreftforeningen. Alexander samarbeider også med Treffpunkt Sagene i Oslo.

Tanken til Alexander er at han vil bidra med å spre budskapet om Treffpunkt slik at andre som ikke kjenner til tilbudet benytter seg av det. I tillegg ønsker han å utforske mulighetene for å kople friluftslivet og naturen mer inn i dagens tilbud. Her håper han at naturen kan stimulere til den gode og viktige samtalen, samt at barna får muligheten til å utforske sitt friluftsliv, og forhåpentligvis finne inspirasjon til å lære mer og bruke naturen selv. Barn har ikke alltid like lett for å sette seg ned overfor en voksen og begynne samtalen om følelser som kan være både lette og tunge, har Alexander lært av flere som bidrar inn i Treffpunkt.

Aktivitet ute i naturen tror jeg kan være en flott arena for at refleksjonene, pustepausen og den gode samtalen kan få komme mer naturlig i kombinasjon med at barna utforsker, leker, lærer, og får være sammen med andre i samme situasjon som dem selv. Naturen er min lekeplass, og jeg tror og håper at den kan være en flott lekeplass for barn som trenger det i den vanskelige situasjonen de måtte stå i, avslutter han. Alexander vil ikke delta hver gang, men har en klar ambisjon om å følge Treffpunkt tilbudet i Follo og Sagene så tett han bare kan.

bilde av mina som spiser kjærlighet på pinne.jpg
Her kan du se filmdokumentaren vår!

Her kan du se filmdokumentaren vår!

Jeg hjelper familien din ut på tur!

Jeg hjelper familien din ut på tur!