unnamed (7).jpg

Mina og meg

Bli med oss på jakt etter små og store tureventyr


Temaer

Jakten på det MAGISKE trolltreet

Jakten på det MAGISKE trolltreet

(print ut teksten under sammen med brevet fra trollene og les høyt for barna. Du finner også ovbersikt over alle trolltrær lengst ned på denne siden)

Ute i naturen finnes det flere magisk trolltrær som kommer fra trollverdenen. Mina og meg har fått et brev fra trollene med kart over flere av trolltrærne som finnes rundt omkring i kongeriket. Et tre litt annerledes enn alle de andre trærne. Et magisk tre fylt med trollmagi. Om du finner et slikt tre som lyser opp inne i skogen så kan du legge igjen din helt egen magiske trolldrøm.

Under kan du lese brevet som trollene sendte oss der de forteller om det magiske trolltreet og hva en trolldrøm er for noe;

Her har barna satt seg ned foran treet for å si trolldrømmen sin inni seg tre ganger.

Trollbrevet

Kjære menneskebarn av naturen. Ja, det gjelder dere voksne også. Du er også et naturbarn selv om du kanskje ikke leker like mye som før. Du tror kanskje du er stor fordi du er 30-40-50- eller 60 år gammel. Vel, vi er myyye større enn deg vi trollene. Og eldre. Jeg som skriver dette brevet til deg heter Tord og er over tusen år gammel. Så egentlig er du ganske liten og ny i denne verdenen du også voksne menneske. Nok om det.

Vi trollene passer på dere mennesker og vokter over alt liv i naturen. Dyrene, trærne, vinden, fjellene og altså også dere mennesker. Du har kanskje sett tegn fra oss. En stubbe som ser ut som et troll, et fjell med et trollansikt, trollskum, og steinras. Vel, det ER faktisk troll som har glemt tiden og blitt til stein eller ett tre. Og steinras er ofte når trollbarna leker litt for heftig inne i fjellet. Ja, og trollskum kjenner du sikkert til. Skum i små bekker og elver fra oss trollene som vasker oss inne i skogen eller fjellet.

I uendelige tider har det vært magiske trolltrær ute i naturen som vi trollene besøker fra tid til annen for å levere våre egne trolldrømmer. Trolldrømmer er magiske. De kan gå i oppfyllelse med en gang, og det kan ta mange mange år. Det vet man aldri. Det som er sikkert, er at det ikke går an å legge igjen en trolldrøm uten å tro på oss troll. Sånn på ekte altså. Det er naturligvis lett for oss troll, men dere mennesker tror ikke så mye på oss lengre. Og det er dumt. For da brytes det magiske båndet mellom mennesket og trollene. Og derfor sender vi dette brevet til dere mennesker med kart over noen av våre trolltrær. For vi trenger at dere mennesker tror på oss troll for at balansen i naturen skal bevares.

Det er noen få mennesker som har funnet trolltrær tidligere, og fått sin trolldrøm oppfylt. Det glemte jeg helt! Du vet kanskje ikke hva en trolldrøm er for noe du? Det er en magisk drøm. Ikke et juleønske. Å nei du, dette er noe annet. En trolldrøm er en magisk drøm som du nesten ikke tør å si høyt til deg selv en gang, så magisk er den. Ikke ønsker slik som en sykkel eller lommelykt. Nei du, mye mer magisk enn som så. Som for eksempel at du kan fly, sprute ild med hendene eller bli usynlig. Det er skikkelige trolldrømmer det!. Så magisk at hvis andre mennesker hadde hørt den ville de kanskje sagt; «nei! Det går jo ikke an. Det er ikke mulig». Men det ER mulig barn-av-naturen. Men da må du våge å tro på oss trollene og trollmagien.

Vi har lagt ved kart så du kan finne trærne. De er pyntet nesten som et juletre og står alene inne i skogen og ved fjellet. Du kan gjerne ta med en liten pyntegjenstand og pynte treet med om du ønsker.

Ja, så glemte jeg nesten å fortelle hvordan du gir fra deg trolldrømmen din. Det gjør du ved å stå eller sette deg ned på kne rundt trolltreet. La det bli helt stille, før du sier trolldrømmen til deg selv inne i hodet tre ganger. Bare til deg selv. Ingen andre. Sånn. Da har du levert din trolldrøm. Nå er det opp til trollmagien. Ikke bli skuffet om trolldrømmen ikke blir virkelig med det første. Man vet aldri når i livet trolldrømmen kan bli virkelig. Så lenge du tror på oss troll da. Så få med mamma, pappa eller andre ut på trolltre-jakt.

Og husk på at vi troll er snille og passer på dere mennesker.

Riktig god trolltre jakt til små og store

Trollhilsen fra Trollene

Ta gjerne med en fakkel eller litt julepynt dere også til trolltreet

Litt informasjon og noen tips

Hva: Det magiske trolltreet

Hvordan: Du og din familie finner kart og koordinater her inne på Minaogmeg.no for hvor det magiske trolltreet er å finne i skogen. Kanskje er det et trolltree i nærheten av der dere bor? Dere kan velge å lese opp teksten under til barna for å gjøre turen enda mer spennende før avreise. Vel fremme ved treet kan dere gjerne pynte litt meg egen pynt og ta med en fakkel for stemningens skyld. Så er det bare å sette seg ned på kne eller stå rundt treet og si trolldrømmen inni seg tre ganger.

Lengde: Tur retur varierer mellom de ulike trærne. Turene er tenkt lavterskel for hele familien. Se det enkelte trolltreet og avstand beregnet inn til treet. (Som regel ikke mer enn 1 km ish)

Gjennomføres: Turen kan gjennomføres når som helst av deg og din familie. Kan gjøres til en dagstur i helgen eller en litt annerledes kveldstur med hodelykt en vanlig ukedag

Turens varighet: Det bestemmer dere naturligvis selv. Sett av litt tid så det ikke blir stress. Skal kunne gjennomføres som en liten tur og krever ikke rare tiden.

Hvem: For små og store som vil på trolltre-jakt sammen inne i skogen. (og som tror på troll)

Ta med: Lurt å ta med en hodelykt, varme klær og kanskje noe å spise og drikke for hyggens skyld?

Når: Trolldrøm treet vil være pyntet og lyse gjennom hele julen. Etter jul vil all belysning og pynt tas ned av de som har pyntet det.

Ta gjerne med litt ved og noe varmt og drikke på turen

Tips til foreldrene:

Print ut teksten fra trollene og les den til barna. Lag et enkelt kart på baksiden som viser veien til trolltreet. Tørre å leve deg inn i verdenen. Tenk at du skal gjøre tidenes viktigste salg. Innlevelse er stikkordet her😉. Dere må gjerne ta med en fakkel som lyser i mange timer eller litt ekstra julepynt til å henge på treet. Gjør selve trolldrøm seansen litt høytidelig slik at barna forstår at dette er noe ekstra magisk. Dere voksne bør også legge igjen deres trolldrøm. Kanskje også vise barna først hvordan det kan gjøres. Fortell om turen, det magiske trolltreet dagen i forveien. Om dere ønsker å vise andre at dere har klart å finne trolltreet kan dere merke oss @minaogmeg og bruke #trolldrøm

Er det ikke ett Trolltre i nærheten av der du bor?

Gå ut i skogen i nærområdet og pynt et lite tre med julepynt og gjerne lys (kan også være fint med fakler). Noter deg kart referansene og ta kontakt med meg på post@minaogmeg.no der du legger ved en enkel kartoversikt (1-2 kartbilder) og rutevalg for å finne trolltreet. Få med avstand, parkering og annen relevant informasjon for de som skal ut å lete etter treet. Send alt sammen til meg på mailen over så legger jeg treet og turen deres til oversiktslisten vår her inne.

Treet skal være enkelt å komme til, men gjerne litt unna selve stien eller skiløypa. Da blir det hele litt mer magisk. (holder med 100 meter fra sti, skispor). Og husk at det skal være tilgjengelig for barna. Har du spørsmål kan du også ringe meg på 97594606. Alexander.

Liste over alle Trolltrær

Oslo

  1. Lillomarka/Sørbråten

  1. Østmarka/Lørenskog/Neskollen

  1. Gjelleråsen (Nittedal, Lørenskog, Oslo)

Blaker

  1. Blaker IL - Camemberten/Haugtun

Rogaland

  1. Hå kommune, Sirevåg

Molde

  1. Øverlandsvatnet (rundtur som passer alle)

Gudbrandsdalen

  1. Skjåk/Bismo

  1. Lom/Presthaugen

  1. Vågå/Dompe

  1. Lesja kommune

  1. Harpefoss

  1. Fåvang

  1. Dombås

Brumunddal

  1. Høsbjør

Kongsberg / Blefjell

  1. Blefjell

Langsua på langs i 17 dager - Mina, Lilje og meg

Langsua på langs i 17 dager - Mina, Lilje og meg

Finnmark på tvers i 24 dager - Mina og meg

Finnmark på tvers i 24 dager - Mina og meg