unnamed (7).jpg

Mina og meg

Bli med oss på jakt etter små og store tureventyr


Temaer

Langsua på langs i 17 dager - Mina, Lilje og meg

Langsua på langs i 17 dager - Mina, Lilje og meg

Mina og meg med lillesøster Lilje Olava

(kart over turen og hvor turen går finner du nederst i artikkelen)

Dette blir en tur for minneboken! Denne gangen er det ikke bare Mina og meg som skal ut på ekspedisjonstur vinterstid, men også lillesøster Lilje Olava, som akkurat ble tre år. Sammen skal vi tre jakte TURMAGIEN. Lilje Olava er godt kjent med å være ute på tur, og har mange teltdøgn bak seg, men dette er første gangen hun skal få være med på en lengre vinterekspedisjon.

Hver ekspedisjonstur har sitt særpreg, sine kvaliteter. Det gjelder selve rutevalget og området vi skal vandre i. Samtidig er det avgjørende og tilpasse utstyr og turen ut fra barnas utvikling, kapasiteter og forutsetninger. Det gjør at hver ekspedisjonstur blir til noe helt eget der vi ikke kan ta for gitt at det som fungerte forrige gang, fungerer denne gangen også.

En annerledes tur

Og med et nytt ekspedisjonsmedlem blir virkelig små og store rutiner, gruppedynamikk, fremdrift, form og fasong på turen formet til noe helt nytt.

Kort fortalt vil jeg si at turen Mina og meg hadde på tvers av Finnmark i fjor er småtteri i forhold til turen vi nå skal legge ut på!

Ikke fordi denne turen blir tøffere, hardere eller på noen som helst måte mer risikofylt. Snarere tvert imot. Denne turen er langt snillere. Det som gjør at jeg er langt mer spent på denne turen, er at denne gangen er vi tre utebarn; Mina (6), Lilje (3) og meg (Alexander aka Daddy). Og så klart dukkene Clara og Laura som alltid er med på tur.

Dynamikken mellom oss vil naturlig nok endre seg fra tidligere turer. All dialog vil ikke lenger skje mellom bare Mina og meg slik som på tidligere turer, men også mellom småjentene, eller mellom en av småjentene og meg.

Ulike aldre, med ulike behov og ønsker vil øke kravet til min tilstedeværelse og mitt foreldreskap. Vi drar for å bli litt bedre kjent med hverandre, oss selv og naturen. Både gjennom de gode dagene med sol og glede, men også gråværsdagene med motgang og friksjon. Turen her og nå er målet. IKKE destinasjonsmålet. Det er bare en ytre ramme for at vi kan være sammen i fjellet over tid. Og jeg føler meg uendelig takknemlig som får muligheten til å være sammen med begge småjentene i verdens beste lekeplass.

Turen går til….

Turen har vært forberedt og planlagt over mange måneder, og på fredag 11. mars starter tureventyret vårt. Da skal vi krysse Langsua nasjonalpark på langs og vandre inn til porten av Jotunheimen hvor vi avslutter søndag 27 mars. Ca 150 km over 17 dager. Og som vanlig skal vi se etter troll, leke og finne på masse sprell.

Bli med på TROLLaften

Lørdag 26 mars ankommer vi Øyangen. Ett vann rett sør for Beitostølen. Her inviterer vi små og store utebarn til lek og Trollaften. Det er bare å bli med! En uhøytidelig og løst planlagt aften. Vi har med en liten trollhistorie fra fjellet som jeg skal fortelle inne i lavvuen vi har vært så heldige å få låne. Så håper vi å få mulighet til å ake og leke sammen med andre utebarn i alle aldre. Vi ordner med bål, så ta gjerne med litt varmt å drikke, noe å sitte på og kanskje noe å putte over flammene på bålet. Vi regner med å ankomme ca klokken 14-15 tiden og runder av når det er på tide å legge seg. Alle som møter opp vil kunne bli filmet og du samtykker til at all film kan benyttes dersom du og dere møter opp. Dette til info.

La tureventyret begynne!

17 dager i Langsua

Mina og meg med familien - Nå trenger vi din hjelp!

Mina og meg med familien - Nå trenger vi din hjelp!

Jakten på det MAGISKE trolltreet

Jakten på det MAGISKE trolltreet