unnamed (7).jpg

Mina og meg

Bli med oss på jakt etter små og store tureventyr


Temaer

Mina og meg med familien - Nå trenger vi din hjelp!

Mina og meg med familien - Nå trenger vi din hjelp!

Har du tips og forslag til hvor vi skal dra og hva vi kan finne på av sprell underveis?

Denne sommeren skal hele familien på familiekspedisjon i ca 3 måneder. Vi skal litt hit, litt dit, litt opp, ja og litt ned. Kort fortalt skal vi Norge på snei i jakten på Turmagien. Så denne gangen blir også baby Rose Caspara (8 mnd i Juni) og mamma Kristin Victoria (38) med oss på tureventyr.

Målet vårt

Målet med familiekspedisjonen vår er å fylle opp minneboka med gode og nære opplevelser i naturen. Så er det å bli enda bedre kjent med det vakre og landstrakte landet vi er så heldige å bo i. Vi vil lære nye plasser, mennesker, og lokalhistorie å kjenne. For det er ikke bare de vakre plassene som gjør en tur magisk, men vel så mye menneskemøtene underveis.

Grundige forberedelser

Så, som alltid før vi drar på langtur, legger vi ned betydelig med innsats i forberedelser og planleggingen. Og en sentral del av disse forberedelsene er å ta kontakt med lokalkjente, lære mer om troll, sagn, historier og alt mulig sprell av opplevelser og aktiviteter vi kan finne på. Og det er her du kommer inn. For Norge er et langstrakt land med mange spennende steder å besøke, mennesker å møte, og aktiviteter å gjøre.

Nå trenger vi din hjelp til forslag og innspill?

Nå vil vi veldig gjerne høre fra deg som har noen gode forslag til aktiviteter, plasser og mennesker med spennende lokalhistorie med mer. Måten vi skal komme oss rundt på vil variere, men tanken er å sykle en del, gå til fots langs fjord, fjell og lavland, seile et strekke, men også benytte oss av ulike transportmidler slik at vi kan komme oss rundt dit vi vil. Og underveis håper vi å oppleve massevis av gøyale saker og ting.

Det trenger virkelig ikke være de store, dyre opplevelsene, men vel så interessant er for eksempel en bortgjemt foss med kanskje noe spennende lokalhistorie knyttet til seg. Eller kanskje du vet om en sæter der vi kan være med på driften for et par dager. Eller kanskje du er villig til å dele noen flotte fiskeplasser ved sjøen eller i fjellet der vi kan telte for noen dager. Muligens vet du om noen som er villig til å la oss få låne en liten jaktbu eller en koie i noen dager?

Vi kommer helt sikkert til å dele oss litt opp for noen av aktivitetene da det ikke er alt som er like aktuelt å gjøre med en liten baby på 8 måneder. Derfor vil vi også gjerne ha innspill på kajakkturer, grottevandring, juvvandring, fugletitting, havfiske, kanskje en flott lokal turrute som brukes mye lokalt, men som er lite kjent ellers. Så er det menneskene da. Kanskje vet du om en eller flere som brenner for noe spesielt eller som sitter på mye kunnskap om lokalhistorie, sagn og myter. Eller som kanskje kan bistå oss med å gjennomføre en eller annen type aktivitet slik som fugletitting, havfiske eller grottevandring . Listen er egentlig mer eller mindre uendelig.

Nå er vi i den berømte Ja fasen og håper på drøssevis med små og store tips fra deg som tenker at; «de bør ta turen hit eller dit for å oppleve den fantastiske plassen vår». Eller kanskje du kjenner noen som du mener vi bør komme i kontakt med. Uansett, send oss veldig gjerne en mail til: post@minaogmeg.no

 Turmagihilsen fra hele sirkuset i skogen

Jakten på det MAGISKE trolltreet - liste over alle trolltrær finner du her

Jakten på det MAGISKE trolltreet - liste over alle trolltrær finner du her

Langsua på langs i 17 dager - Mina, Lilje og meg

Langsua på langs i 17 dager - Mina, Lilje og meg